Fem ting du kan gjøre for å holde bilholdet rimelig denne sommeren

Image result for sommer og bil

Endelig er det sol, sommer og ferie. I det startskuddet for fellesferien går av vil det kry av reiselystne lang de norske veiene, og vi tipper at du og din bil er en del av gjengen.

Med flere biler i aksjon øker også sjansene for at du kan få en liten skramme på bilen. For de som eier er dette kjedelige og uforutsette utgifter som helst skal unngås. For leasingbilister kan man skimte den fryktede påkosten i horisonten.

MPS Bilskade gjør flere tusen småskadereparasjoner på biler gjennom sommeren. Derfor har vi hørt med småskadeekspertene i MPSom ulike tips for å fortsatt sikre at bilholdet er en billig affære.

  1. Ikke gamble med kilometerstanden

Det er lite som slår frihetsfølelsen av å sette seg bak rattet og kjøre dit veien fører deg. Samtidig er det også en begrensning på hvor langt du kan kjøre med leasingbilene. Leasingselskapene håver inn på de som kjører over avtalt antall kilometer.

– Den enkleste forsikringen på å ikke få en påkost er å følge avtalen med leasingselskapet. Kilometerne går fort om man først begir seg ut på en langtur, sier daglig leder i MPS Bilskade Jan Lindberg.

 

  1. Ikke parker ved siden av noen som ikke har rygget inn

Trange og fulle parkeringsplasser er like klart sommertegn som at myggen dukker opp i skumringen.

I 2014 var det hele 81.500 skademeldinger i forbindelse med rygging og påkjørsel av parkerte kjøretøy, skriver DinSide.

Derfor er det en enkel forsikring å ta den ledige parkeringsplassen ved siden av en bil med snuten ut, eller å parkere på plassen med kun en nabo.

– Småbulker og riper er de skadene vi behandler oftest. Om du skulle være uheldig, kan vi reparere slike skader for en betydelig lavere pris enn tradisjonelle verksteder. Hos oss bruker vi moderne reparasjonsmetoder og -verktøy som gir samme kvalitet, men lavere kostnad, sier Lindberg.

 

  1. Hold avstand!

Det er mange variabler som spiller inn når en liten stein kommer susende mot frontruta, og det er like overraskende hvor mye skade en liten ert kan gjøre.

– For å minske sjansene for steinsprut bør man holde avstand til bilen foran deg. Skulle du være så uheldig å få en sprekk bør den dekkes til med teip for at det ikke skal komme skitt i ruta, sier Lindberg.

En sprekk i ruta bør også repareres så raskt som mulig, ifølge Lindberg. MPS har masser av erfaring med ruteskader og gjør gratis reparasjon av steinsprutskader om du har kasko eller delkasko.

– Dette er også en måte å unngå egenandelen. Vi gir deg rask service og levering på samme dag, legger han til.

 

  1. På felgen

Fortauskanter er ikke en bilfelgs beste venn. Felgskader er en av reparasjonsjobbene MPS Bilskade ofte opplever på leasingbiler, og er en bidragsyter til å gjøre påkosten svindyr.

– Smale lukeparkeringer og trange gater gjør at fortauskanten kan være en potensiell trussel for dine skinnende felger. Leasingselskapene er svært nøye på at disse skal være prikkfrie når leasingbilen skal leveres inn, så vi anbefaler å være varsom i slike tilfelles, sier Lindberg.

Han forteller at MPS gjør felgreparasjoner, framfor å erstatte. Dermed kutter de ned prisen på å rette opp en skramme i felgen med flere tusenlapper.

 

  1. Spis iskremen på rasteplassen

Det er deilig for både voksne og barn å strekke på beina etter å ha tilbakelagt en god porsjon av reiseveien. Iskremen hører selvsagt med, men ikke alle har full kontroll på smeltende fløteis.

– Ta ti minutter på rasteplassen for å nyte lunsjpakka eller iskremen. Enkelte flekker er vanskelige eller umulige å få bort. Det er kjedelig for både de som eier, da rensing må til, men også for leasingbilister som vil unngå påkosten.

 

Har du vært uheldig denne sommeren? MPS Bilskade har verksteder over hele landet og gir deg et gratis pristilbud – også digitalt. Les mer her!

 

Become a partner

Vi har mottatt din forespørsel og vi lover å komme tilbake til deg så fort vi kan. Typisk i løpet av en arbeidsdag.

Takk - du hører oss :)