Hva er egentlig Smart Repair?

Vi kan alle være enige om at det ikke er gratis å eie eller leie bil. Det koster penger i drivstoff, forsikringer og veiavgifter, men også vedlikehold. En bil er en sammensetning at millioner av deler som satt i system blir til et perfekt maskineri (i de fleste tilfeller) som legger bak seg tusenvis av kilometer gjennom sitt livsløp. Vedlikehold i ulike former er nærmest umulig å unngå.

Spørsmålet er hvordan man enkelt kan holde reparasjonskostnadene nede. Vi mener det handler om å velge rett verksted for riktig type skade.

Smart Repair har også blitt kalt en «billigmetode», «reparasjoner til minipris» og en «quick fix». Hva er det egentlig og når bør man bruke det?

Rimeligere på små og mellomstore skader

Tradisjonelle reparasjonsmetoder handler i stor grad om å erstatte eksisterende deler med nye. Det er mer kostbart og mer tidkrevende, noe som gjør at du sitter igjen med en høyere regning.

Det er her den store forskjellen ligger for Smart Repair. «Smart» er en forkortelse for «Small Medium Area Repair Technique» og innebærer at små og mellomstore områder repareres med en egen teknikk. Det er rett og slett en avansert småskademetode som koster mindre.

Ved en lakkskade brukes infrarødt lys for å herde lakken raskere. Det minsker tørketiden betraktelig og gjør at en enkel lakkskade tar en snau halvtime. Lufttørking er derimot en mer seig prosess og tar ofte noen timer.

Bulker repareres ved bruk av instrumenter som «masserer» ut skjevhetene fra baksiden. Tradisjonelle verksteder må ta mer betalt for slike operasjoner fordi de bruker samme metoder og utstyr for alle typer skader.«Parkeringsbulken» trenger ikke være kostbar og tidkrevende, det kan også være rimelig og effektivt.

Vi har noen priseksempler hos MPS Bilskade her:

Ripe i lakk: Fra kr 2750,–
Mindre bulk: Fra kr 1500,–
Kantkjørt felg: Fra kr 1500,–
Skade på støtfanger: Fra kr 2750,–

MPS Bilskade gir deg også et gratis prisanslag online. Fyll inn din informasjon, registreringsnummer, ta et bilde av skaden og få et prisanslag rett i innboksen.

MPS Bilskade har 65 verksteder i Norge. Finn ditt lokale MPS-verksted her.

Become a partner

Vi har mottatt din forespørsel og vi lover å komme tilbake til deg så fort vi kan. Typisk i løpet av en arbeidsdag.

Takk - du hører oss :)