Slik kan du unngå unødvendig dyr påkost på leasingbilen

Ifølge Forbrukerrådet har det blitt inngått 36.000 private leasingkontrakter i 2017. Fordelene med leasing er forutsigbare utgifter, ingen binding av kapital, minimering av billån og det gir deg en ny og sikker bil.

Samtidig er det også enkelte ting man må være oppmerksomme på om du vurderer leasing. Forbrukerrådet har en komplett liste du bør gå gjennom før du inngår en leasingavtale.

Vi som småskadeverksted er naturlig nok mest opptatte av å gjøre din påkost lavest mulig. Dette er en avgift der leasingbilen blir taksert. «Normal slitasje» vil ikke koste deg ei krone, men om bilen har såkalt «unormal slitasje» må du betale påkost.

NBF definerer unormal slitasje slik: «Med unormal slitasje menes slitasje utover det som kan forventes i forhold til restverdi som er satt på bilen.»

Denne regningen kan ta leasing fra en økonomisk gunstig løsning til et kostbart mareritt. Det finnes flere skrekkhistorier der påkosten har økt den endelige regningen på leasingavtalen til skyhøye summer.

Vær føre var!

Vi anbefaler å ta en grundig sjekk etter unormal slitasje på leasingbilen hos en uavhengig tredjepart før den leveres. Vær oppmerksom på at enkelte leasingkontrakter spesifiserer at man ikke har lov til å bruke en tredjepart i slike tilfeller – husk å lese kontrakten nøye.

Smart Repair-verksteder sparer deg i de fleste tilfeller flere tusenlapper på små- og mellomstore reparasjoner. Tradisjonelle verksteder bruker andre reparasjonsmetoder og erstatter deler fremfor å utbedre de eksisterende.

Hos MPS Bilskade kan leasingtakere får en gratis vurdering av unormal slitasje før tilbakelevering. Dersom du skulle ha riper i lakken, småbulker, steinsprutskader eller annet kan vi effektivt og rimelig reparere feilene dine.

Ripe i lakk: Fra kr 2750,–
Mindre bulk: Fra kr 1500,–
Kantkjørt felg: Fra kr 1500,–
Skade på støtfanger: Fra kr 2750,–

Skal du levere inn leasingbilen om kort tid? Hos MPS MPS Bilskade får du en skadevurdering helt gratis! Kom innom ditt lokale MPS Bilskade-verksted eller få et pristilbud på nett her.

Become a partner

Vi har mottatt din forespørsel og vi lover å komme tilbake til deg så fort vi kan. Typisk i løpet av en arbeidsdag.

Takk - du hører oss :)